Tempat Menarik Di Langkawi

Pantai Cenang

Tempat: Pantai Cenang

Pantai Cenang merupakan tempat yang menjadi tumpuan pelancong dari seluruh dunia. Selain mandi -manda pengunjung juga boleh bermain water sport seperti Jetski, Banana Boat dan para sailing. Terdapat banyak hotel, motel dan chalet di kawasan ini. Kawasan Pantai Cenang sangat padat dengan hotel, motel, chalet, kedai, restoren, Mall dan pelbagai lagi. Kawasan ini sangat aktif pada waktu malam.

Harga makanan dan minuman di kawasan ini sangat tinggi terutama pada musim cuti sekolah dan musim perayaan. Anda boleh bergerak keluar dari kawasan ini ke Padang Matsirat yang hanya 15 minit dari sini untuk mencari restoran yang lebi berpatutan.

Saya jarang sekali ke sini kerana kesesakan dan tiada tempat parking kereta. Kerja menaiktaraf jalan juga sedang dijalankan.

Tempat perlancongan yang boleh dilawati di sini ialah Underwater World Langkawi dan Laman Padi Langkawi.  Selain itu, anda boleh pergi melawat pulau-pulau atau Island Hoping dari sini. Pulau yang boleh dilawati ialah Pulau Beras Basah dan Pulau Dayang Bunting.

The Razif Radzi
<p>The Razif Radzi adalah seorang yang meminati sejarah, thrill, misteri dan seram.</p>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top